Fuktskador i badrum – 8 tips

Något som är tätt sammankopplat med badrumsrenoveringar och badrum i aallmänhet är fuktskador, som lätt uppstår om inte badrummet är byggt och/eller renoverat på rätt sätt. Ett skadat badrum behöver oftast helrenoveras och då får dum punga ut med lika mycket pengar som för en badrumsrenovering du lika gärna kunde gjort från början, och då gjort rätt.

Det finns några knep för hur man bäst håller sitt badrum i trim:

1. Ha som vana att inspektera dina badrumsväggar och badrumsgolvet regelbundet, en gång i månaden ungefär. Titta helt enkelt efter saker som förändrats sen sist.

2. Har du plastgolv ska du åtgärda eventuella delar av mattan som släppt, annars kommer fukten ta sig in och under golvet.

3. Har du kakel på golv eller väggar är det särskilt fogarna mellan kakelplattorna du ska kika på, kontrollera att allt sitter som det ska och att det inte finns några sprickor i själva plattorna.

4. Se till att det är tätt runt de fästen, skruvhål och liknande som finns i badrummet. Detsamma gäller de delar av golv eller vägg där rör kommer in och ut.

5. Golvbrunnen ska rensas minst en gång om året, helst två. Ett äckligt men nödvändigt jobb, ner och grotta bara.

6. På golvbrunnen ska det finnas en klämring, kolla att den är hel och fungerande.

7. Känn efter så att det drar från ventilen, det är A och O för att fukten ska kunna försvinna.

8. Anlita en professionell besiktningsman eller våtrumsbehörig hantverkare, självklart inte varje gång du går igenom ditt badrum, men om det har några år på nacken tycker jag att det är en klok investering.

Dela gärna med dig av dina egna tips i kommentarerna här nedanför. Jag kommer förmodligen skriva mer om fuktproblem i badrum framöver, håll utkik!

Annonser

4 reaktioner till “Fuktskador i badrum – 8 tips

Lägg till

 1. Om skadan i badrummet redan är ett faktum, så finns det metoder i dag för att torka golv/väggar/tak snabbare än de tradionella sättet med sorptionsavfuktare där man får räkna med torktider på allt från 30-40 dygn. I dag finns det metoder för att förkorta ner torktiderna på snitttider på ca 7 dygn. http://www.ricto.se där kan man läsa mer. Jag anser att man som kund inte ska behöva stå ut med höga ljudnivåer och långa torktider om andra metoder finns att tillgå rätta mig om jag har fel.

 2. Hejsan Rickard.
  När det gäller fuktskador så river vi ut skiten som är dåligt, alltså inga torktider alls.
  Detta gäller när vi får bestämma själva och inget försäkringsbolag är inblandat i vad som ska göras. Jag fattar inte varför det ska ställas in avfuktare som ska gå i ett par månader som det handlar om, när man kan ta bort det som är dåligt och dit med nytt material pronto.
  Det jag kan ta när det gäller fuktskador och man ställer in avfuktare är när det är hårdbetong i golv/ tak/ väggar, men hur ofta är det man stöter på det? Dom större firmorna är specialister att boka upp badrum med avfuktare för dom har så jävla mycket att göra och att det kör ihop sig med projekten, behöver inte ens var fukt i badrummet men firmorna hävdar att det är det. och då åker avfuktare in. Det är bara att gå till sig själv, vem fan vill ha en avfuktare som går i badrummet om man kan riva ut skiten och bygga nytt inom 2 till 3veckor, längre ska inte ett badrum ta om det är standard badrum vill säga och att det är hantverkare som vet vad dom sysslar med.
  Men är det hårdbetong som är fuktskadad så kan jag ta det.
  Men man funderar när halva väggar står öppna och det är träreglar/ osb skivor, som är borttagna
  eller halvt avsågade och en avfuktare i ett hörn.
  Kan säga det, att många gånger river vi ut sånt som kan sitta kvar med lite ändringar, ej fukt,
  men det går snabbare att riva ut och in med nytt bra material som man sätter rakt o fint för ett bra slutresultat. Som ni förstår så är jag så jävla trött på dessa avfuktare som åker in mer än nödvändigt. Som sagt, kunder blir arga , hantverkare skjuter fram jobbet lite som dom redan fått?
  och det blir några kronor billigare för försäkringsbolagen, men va fan, alla vill väl vänta 3 till 4 månader på ett badrum.
  mvh
  plattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: