Besiktiga badrummet – de fem vanligaste felen i badrummet

Inför en badrumsrenovering är det smart att se över vilka de vanligaste felen är som kan behöva åtrgärdas. den smartaste badrumsrenoveringen är den som åtgärdar skador och fel samtidigt som den låter dig dig utforma ett nytt, lyxigt badrum som känns ”Du”. Här är de vanligaste ”kritiska delarna” som du bör kika noga på i ditt badrum.

1. Golvbrunn

Eftersom golvbrunnen är din främsta avrinningsplats är det viktigt att den är installerad korrekt och att den ligger i ätt nivå för att vattnet ska kunna rinna mot den och ner i den. Runt golvbrunnen är det viktigt att den är korrekt kopplad till tätskikt och klämring för att inte vatten ska kunna smita mellan och orsaka fuktskador.

2. Rör

Rören i badrummet måste komma in och ut genom ditt badrum, även här är det viktigt att den ”genomfarten” sköts korrekt. Det ska vara tätt runt rören vilket kan vara svårt med kakel eller klinker. Se till att sköts fackmannamässigt, precvis som alla andra delar av din badrumsrenovering. Ett dåligt renoverat badrum kan stå dig dyrt.

3. Den så kallade ”Våtzon 1”

Duschen, och väggar samt golv inom en meter från duschen, kallas ibland för ”Våtzon 1”. Här är fuktangrepp vanligast förekommande och här bör tätskikten verkligen vara korrekt installerade. Undvik gärna rörgenomfart och skruvningar i vägg eller golv i denna zon, just för att fuktskaderisken är extra hög här.

4. Perforeringar i tätskiktet

Generellt gäller att aldrig borra hål i tätskiktet i badrummet. De hål som finns är nämligen med stor sannolikhet fuktskadeorsaker, frågan är bara när. Kan du lösa badrumsrenovering och badrumsinredning med lim – gör det. Prata med din badrumshantverkare om bästa lösningen för att undvika fuktskador.

5. Ventilera noga

Ett badrum kräver god ventilation för att kunna transportera bort fukt. Ventilationen bör utgå från den del av ditt badrum där mest fukt samlas.

Detta var några tips på hur man besiktigar sitt badrum. Börja gärna själv för att plocka in en certifierad expert på badrumsrenovering när det blir ”skarpt läge”.

Besiktiga badrummet inför renoveringen

5 reaktioner till “Besiktiga badrummet – de fem vanligaste felen i badrummet

Lägg till

  1. Jag söker en kunnig yrkesperson som kan besiktiga två våtrum. Ytskikten är rivna. Våtrummen har redan besiktigats men besiktningsmannen missade att avloppsanslutningen till toilettens uloppsrör hade gjutits in i golvet utan att tätats. Dessutom var (är…har kvar) öppningen mellan de två rören 1 cm stort på sina ställen eftersom anslustningsröret har större öppning än utloppsröret. Anledningen till ovan är att golvet höjdes vid en renovering 2005 och då räckte anslutningsröret inte till för att möte utloppsröret vid golvets nya yta.

    1. För kontakt med hantverkare som gör badrum vill vi inte lyfta fram någon enskild firma utan istället hänvisa till gratis offerttjänster som Badrumsproffs.se, där är det kostnadsfritt och smidigt att ta in priser från lokala badrumsfirmor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: