Vilka moment bör hantverkare sköta vid badrumsrenoveringen?

Många undrar hur mycket de kan klara av själva när de renoverar badrummet. Ofta kan en lekman utan särskild utbildning göra en del ”hemmafixande” men just vid en badrumsrenovering är förutsättningarna lite speciella.

Göra själv vid badrumsrenovering

Enklare rivning och montering kan de flesta personer som är lite händiga klara av. Kom dock ihåg att det blir ”allvar” så fort du bryter tätskiktet, så ska du borre eller srkuva genom tätskiktet är du redan på tunn is. Men att få bort och installera inredning som inte kräver penetrering av tätskiktet är utan tvekan görbart.

Hantverkare vid badrumsrenovering

Det du bör anlita certifierade experter på badrumsrenovering till är följande moment:

El badrum

Att dra elledningar och se till att uttagen hamnar på rätt ställe och fungerar bra är alltid en kritisk fråga, särskilt så vid badrumsrenovering. Kombinationen fukt och el kan vara skadlig och därför bör en fackman utföra arbetet.

VVS badrum

Att dra rätt rör och anslutningar är avgörande för ett badrum som både fungerar och som inte orsakar skador i framtiden. Det är också bra att anlite VVS-experter eftersom de oftast har koll på vilka metoder och material som passar vid olika förutsättningar.

Tätskikt badrum

Tätskiktet är ditt ”sista försvar” mot fuktskador, det som hindrar vatten och fukt att tränga igenom väggar och golv och orska fuktskador bakom dem. Att följa en instruktion och göra detta själv kan man teoretiskt klara själv, men går något fel står du där med brallorna nere. Vill du ändå göra det själv bör du höra med ditt försäkringsbolag om vad de har för krav och regler, samt prata med din bostadsrättsförening om du bor i lägenhet.

Vill du anlita hantverkare bör du använda en offerttjänst. Badrumsproffs har manuellt granskade och godkända badrumshantverkare där du gratis får offerter på den förfrågan du lämnar via ett enkelt forumlär. Rekommenderas för den som vill kunna jämföra och matcha bästa pris på badrumsrenoveringen!

Läs gärna min guide till kostnad för badrumsrenovering för mer matnyttigt inför renoveringen.

Badrums, fräsch renovering

Häftigt badrumskakelStäll gärna frågor till Badrumsbloggen via kommentarsfältet till det här inlägget eller något annat inlägg.

4 reaktioner till “Vilka moment bör hantverkare sköta vid badrumsrenoveringen?

Lägg till

  1. Hej,
    Funderar på att renovera badrum i nyligen köpt villa. Bef badrum är från 1975. Tänkte anlita Solna våtrumsteknik. Känner någon till detta bolag? Är dom bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: